Over Muziek Monument

Hallo, mijn naam is Marcel Broekman. Als musicus, muziekagoog en als componist ervaar ik de bijzondere kracht van muziek. Mijn werkveld is het podium, waar ik bij diverse projecten betrokken ben en de zorgsector waar ik muziek maak met en voor mensen. Ik werk vanuit mijn studio, waar ik samen met andere musici liederen schrijf en produceer.

Het liefste zit ik achter mijn piano om me te laten inspireren en in het moment te zijn. Op deze plek ontstaan nieuwe melodieën en passende akkoorden die resoneren met een verlangen naar of het verdriet over iemand die we missen en ons dierbaar is. Hier ontstaat ook het ritme dat houvast en veiligheid geeft, waardoor we dat verdriet of verlangen durven toe te laten.

Ik hou van contact met mensen en van het vertrouwen en de openheid dat hieruit ontstaat om te spreken over wat ons bezighoudt. Zoals het verlies van iemand van wie we houden en wat dit verlies met ons doet. Ik geloof dat het delen van onszelf met anderen, ons helpt om ingrijpende situaties in ons leven te dragen. In deze verbondenheid schuilt herstel en hoop.

In 2021 verloor ik onverwachts mijn vrouw Mirjam. Voor haar heb ik (samen met Wim Rebergen) het lied ‘Slaap Zacht’ gemaakt die je hier kunt beluisteren. Misschien heb jij ook met een persoonlijk verlies te maken. Het is mijn wens dat wij ook voor jou een uniek lied mogen maken.

Een muziekmonument maak ik niet alleen, maar ontstaat in samenwerking met andere musici en songwriters, zoals Wim Rebergen, Luca Genta, Ben Ketting en Irma Dee. Wij staan klaar om voor jou om een lied te maken dat kracht en troost biedt, de persoon eert die jij bent verloren, en meehelpt om met liefde en dankbaarheid terug te kijken op de tijd die jullie samen hebben gehad.

Hoe klinkt jouw lied? Leg het vast in een Muziek Monument.