Muziek Monument liederen

Op deze pagina kun je lezen wat de basis voor een Muziek Monument was en hoe het uiteindelijk klinkt. De liederen zijn geschreven ter nagedachtenis aan Mirjam, Maarten en Darren.

Mirjam (46) overleed in 2021 onverwachts aan een hersenbloeding. Ze was geduldig en bescheiden. Haar omgeving kende haar als aanvaardend, betrouwbaar en altijd beschikbaar voor anderen. Ze was trots op haar jongens, Joel en Sem. Stond letterlijk en figuurlijk aan de zijlijn om hen aan te moedigen. Altijd straalde ze rust uit. Met haar warme stem en wijze raad was zij een onmisbare kracht in haar gezin. Ze drong zich niet op maar toonde haar passie en kwetsbaarheid wanneer de ander de tijd nam.

Mirjam werkte in het onderwijs. Een zin uit haar werknotities luidt: ‘Het mooiste aan mijn werk als juf vind ik het kind echt zien en verder helpen. Het helpen te geloven dat je precies bent zoals je moet zijn’.Dat was waar het voor Mirjam om draaide.

Het lied dat we ter nagedachtenis aan Mirjam hebben geschreven en opgenomen is getiteld ‘Slaap zacht’.

Maarten (22) had juist zijn opleiding Wegenbouw afgerond toen in hij in 2019 tijdens werkzaamheden aan de weg (waar hij als assistent-uitvoerder werkzaam was) buiten zijn schuld omkwam. Maarten was de jongste zoon uit een gezin van vijf.

Maarten was een natuurmens. Als kind vroeg hij om zaadjes in plaats van speelgoed; zaadjes om mooie bloemen te kunnen planten. Hij was sociaal en dienstbaar en betrok graag anderen. Maarten was iemand die altijd het goede in anderen zag. Hij bleef zichzelf en had een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Hij was ondernemend, betrokken en een verbinder. 

Maarten liet een blijvende indruk achter, zowel bij degenen die hem al lang kende als bij degenen die hem voor het eerst ontmoette. En hij stond bekend als een jongen met een fijne energie die de wereld (letterlijk) met een glimlach tegemoet trad.

Het lied dat we ter nagedachtenis aan Maarten hebben geschreven en opgenomen is getiteld ‘Nooit Uitgebloeid’.

Darren (23) had een passie voor motors maar raakte tijdens een van zijn ritten ernstig gewond tijdens een ongeluk. Darren overleed niet veel later aan zijn opgelopen verwondingen. Hij laat een vader, moeder, broer en zus achter.

Darren was aanwezig en vol energie. Hij was ondernemend en hield van reizen. Voor de mensen om hem heen was hij een open boek. Hij liet zowel zijn vreugde als verdriet zien. En hij zag de ander; Darren kon goed luisteren. Bij hem kon je uithuilen. Hij was eerlijk maar respectvol. Darren leefde in het moment, leek onbezorgd en zich goed bewust van zijn zegeningen. Hij sprak dit ook graag uit door bijvoorbeeld spontane appjes. Darren was iemand die alles uit het leven wilde halen. Hij voelde zich gelukkig wanneer hij er voor de ander kon zijn.

Het lied dat we ter nagedachtenis aan Darren hebben geschreven en opgenomen is getiteld ‘Licht in ons leven’

Hoe klinkt jouw lied? Leg het vast in een MuziekMonument.